Projeler ve Fonlar
Türkiye'nin İlk ve En Detaylı Hibe Arama Motoru

Türkiye – AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı

417

Türkiye – AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı 2014 – 2020 yıllarını kapsayan Katılım Öncesi Yardım Aracı II (IPA) sürecinde “demokrasi ve yönetim” bir bölüm olarak tanımlanmış ve “AB yerel yönetimleri ile şehir eşleştirmenin teşviki” öncelik alanları arasında sayılmıştır. Bu amacın gerçekleştirilmesine yönelik olarak AB Bakanlığı kapasite geliştirme ve hibe programı bileşenlerini kapsayan “ Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme“ başlıklı etkinliği hazırlamıştır. Projenin amacı Türkiye ve AB yerel yönetimleri arasında AB katılım süreci ile ilgili alanlarda fikir ve tecrübe paylaşımına zemin oluşturulacak sürdürülebilir yapılar oluşturmaktır.
AB Bakanlığı projeyi İçişleri Bakanlığı, Birliğimiz ve Vilayet Hizmetler Birliği ile işbirliğinde yürütmektedir. Toplamda 4,5 milyon Avro bütçeye sahip projenin kapasite geliştirme bileşeni kapsamında AB bakanlığı ve ilgili ortakların şehir eşleştirme etkinlikleri ve metodolojiye yönelik kapasitelerini geliştirmeye adına eğitimler, çalıştaylar,  AB ülkelerine ziyaret ve staj programlarını da içeren birçok etkinlik gerçekleştirilecektir.
Şehir eşleştirme bileşeni çerçevesinde ise Türkiye ve AB yerel yönetimleri arasında AB Müktesebatına uyumlu ve tarafların kapasitelerini geliştirmeye yönelik küçük çaplı 20 projenin finanse edilmesi hedeflenmektedir. Proje başı maksimum 130 bin Avro olmak üzere toplamda 2,6 milyon Avro destek verilecektir. Projelerin uygulanma süresi olarak 9 – 12 ay süre kısıtlaması konulmuştur.
Proje kapsamında Türkiye ve AB yerel yönetimleri arasında işbirliğinin arttırılması ve AB Müktesebatıyla uyumlu şekilde kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Hibe programının uygulanmasıyla var olan kardeş şehir ilişkilerini güçlendirilmesi, AB ülkelerindeki tecrübelerin aktarılması ve yerel yönetimler arasındaki karşılıklı etkileşimin geliştirilmesi beklenmektedir.
Uluslararası Şehir Eşleştirme Konferansı (22-23 Kasım 2017) İstanbul’da gerçekleşen Konferansa 52’si Türkiye’den ve 28’i AB üyesi ülkelerden olmak üzere toplamda 80 yerel yönetimin temsilcisi katılmıştır. Konferans kapsamında gerçekleştirilen Twinning Cafe boyunca Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği’nin öncelik alanları arasında olan ve AB Müktesebatıyla da doğrudan ilişkili “Yönetim, Demokrasi ve Vatandaşlık”,  “Tarım ve Kırsal Kalkınma”, ”Kültürel Turizm ve Markalaştırma”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Uluslararası İlişkiler, İşbirliği ve Proje Yönetimi”, ” Ekonomik ve Sosyal Uyumluluk”, “Yerel ve Bölgesel Kamu Hizmetleri İdaresi”, “Atık Yönetimi”, “Gençlik ve Spor”, “Akıllı Kentler ve Kentsel Dönüşüm”, “İnsani Yerleşim ve Barınma”, “Çeşitlilik, Entegrasyon ve Mülteci Ağırlama” konu başlıkları çerçevesinde 140 görüşme gerçekleştirilmiştir.

Yoruma kapalı.

Projeler ve Fonlar deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır. OK