Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNCHR)’nün yayınladığı verilere göre dünyada 68,5 milyon insan zorla yerinden edilmiş, göçe zorlanmış bulunuyor. Bu durumda her 110 kişiden birinin göçe zorlandığını ifade edebiliriz. Çeşitli nedenlerde ülkesini terk etmiş insanların %85’inin gelişmekte olan ülkelere sığındıklarını ve kısıtlı imkanlarla hayatta kalmaya çalıştıklarını belirtmeliyiz. Dünyada en çok sığınmacının bulunduğu ülke ise bilindiği üzere Türkiye’dir. Ayrıca Lübnan’da da her 6 kişiden biri sığınmacı konumundadır.
Dünyadaki zorunlu göç haritasını ortaya koyan rapor, mültecilerin %52’sinin 18 yaşından küçük olduğuna dikkat çekiyor. 2009 yılında çocuk sığınmacıların oranı %41 iken bu oran son yıllarda %50 civarına çıkmış durumda.
Mevcut haritaya istinaden dünyada ilgili konu üzerine yürütülen çeşitli projeler olduğu gibi “Projeler ve Fonlar” ‘ da çeşitli açık hibeler bulunuyor:
Reporting on Refugees and Migration through the Eyes of Children, 2020 RSC MENA and RSC TuME Notice of Funding Opportunity
Türkiye Yerel İnisiyatif Fonu / Local Initiative Fund in Turkey
Immigration and Immigrant Integration – 2019 Round 3.