Bulut bilişimi hem iş yerlerimizde hem de günlük hayatımızda sıkça kullanıyoruz. Peki, tam olarak ne olduğunu biliyor muyuz? Bu yazımızda bulut bilişimin anlamı ve avantajları üzerinde duracağız.
Bulut bilişim, tek bir sunucuda toplanan bilgi, belge, sunum, dosyaların internetin var olduğu her yerden ulaşılabilir olması anlamına geliyor. Bu sayede, hard disk ve harici taşıyıcılar gibi malzeme gereksinimlerinin ortadan kalkmasını sağlıyor. İnternet erişimi olan herkesin veri yükleyebileceği, paylaşabileceği bu teknoloji ile daha fazla depolama alanı, hızlı veri transferi, maliyet tasarrufu yapabilme gibi olanaklara sahip oluyoruz. Bulut bilişimi kullanan işletmeler veri merkezlerini yönetmek yerine yenilik yönetimine odaklanarak, iş süreçlerini daha verimli olarak gerçekleştiriyorlar. Ayrıca verilerinizin kaybolması ihtimalini de bu teknoloji ile minimize edebilirsiniz. Elbette bu teknoloji akıllara siber güvenlik kavramını da getiriyor. Gerekli güvenlik tedbirleri alındığında bulut bilişimi bizlere çok büyük kolaylık sağlıyor. Bulut sayesinde verilerinizi yalnızca birkaç tıklamayla dünya çapında farklı fiziksel konumlara kolayca dağıtabilirsiniz. Bu sayede kolayca ve uygun maliyetlerle gecikme sürelerini düşürebilir ve müşterilerinize daha iyi bir deneyim sunabilirsiniz.
Günümüz küresel dünyasında, veri iletme konusu oldukça önemli. Şirketlerin de git gide iş süreçlerini küresel dünyaya taşıdığı bu çağda elbette veri aktarımını kolaylaştırmak için bu alanda büyük projeler ve yatırımlar yapılıyor.
Projeler ve Fonlar’da bu konuda yayında olan ‘Cloud Computing: Towards a Smart Cloud Computing Continuum ‘projelerine göz atabilirsiniz.
Aradığınız mali desteği bulamıyorsanız, Projeler ve Fonlar’ın sunduğu hibe destek havuzundan yararlanarak, fikirlerinizi kolaylıkla hayata geçirebilirsiniz. Daha fazlası için, takipte kalın!